25.2.19

Enerjisa Online Hizmetler




Enerjisa İnternet sitesinde birçok işlemi kolay ve hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Evinizi veya iş yerinizi taşırken yeni abonelik açma, faturalarınızı takip etme ve ödeme, ödeme noktalarını görüntüleme, sözleşme yenileme ve abonelik sonlandırma işlemlerini online olarak yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden işlem yapmak için Enerjisa "online hizmetler" bölümünden adınızın ve soyadınızın ilk iki harfleri, T.C. kimlik numaranız ve telefon numaranız ile üye olabilirsiniz.

Yeni abonelik oluşturmak için abonelik yaptırmak istediğiniz yerde mevcut bir abonelik bulunmuyorsa nüfus cüzdanı, noter onaylı vekâletname, vekilin kimlik fotokopisi, tesisat ya da sayaç seri numarası, güvence bedeli, DASK poliçe numarası ile başvurmanız gerekiyor. Abonelik yaptırmak istediğiniz yerde mevcut bir abonelik bulunuyorsa yukarıda sayılan belgelere ek olarak tapu ya da kira kontratı ile işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Enerjisa abonesiyseniz, evinizi ya da iş yerinizi taşırken, elektrik işlemlerinizi İnternet üzerinden randevu alarak sıra beklemeden gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemleri eski evinizin tesisat ve sayaç numarası, yeni evinizin tesisat ve sayaç numarası, DASK poliçe numarası, tapu ya da kira kontratı, ev sahibinin T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdanı, güvence bedeli ve IBAN numarası ile yapabilirsiniz. Bu belgelerin tam listesine Enerjisa "online işlemler" linkinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Faturalarınızı, ''fatura ödeme'' bölümünden sözleşme numaranızla kredi kartınızı veya banka kartınızı kullanarak ödeyebilirsiniz. Ayrıca, tüm şehirler için ödeme noktalarının tam listesine ulaşabilir ve fatura borçlarınızı sorgulayabilirsiniz. Müşteri bilgileri kısmında faturanıza dair bilgileri bulabilirsiniz. Ayrıca, Enerjisa mobil üzerinden de fatura detaylarına ulaşabilirsiniz.

Enerjisa avantajlı tarifelerinden faydalanıyorsanız, bu avantajlarınızı koruyarak fatura üzerindeki mesaj kısmında yer alan tarife bitiş tarihinizi takip edebilir ve tarifeniz bitmeden Enerjisa "online hizmetler" bölümünden tarifenizi yenileyebilirsiniz. Avantajlı tarifenizin yenilenme işlemini, faturanızdaki mesaj bölümünden takip edebilirsiniz.

Elektrik aboneliğinizi sonlandırmak istiyorsanız, Enerjisa "online hizmetler" bölümünden randevu alarak, sıra beklemeden işlem yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan belgeler, ayrılacağınız evinize ait tesisat numarası ya da sayaç seri numarası; abonelik sahibi iseniz nüfus cüzdanınız ya da eğer başkasının adına işlem yapacaksanız, vekâletnamenizle birlikte abonenin adına ait vadesiz hesap numarası olacaktır. Aboneliğiniz sonlandıktan sonra güvence bedelinizin iadesi, sayacınızın son okunmasından itibaren gerçekleşen tüketim tutarınız düşüldükten sonra hesaplanacaktır. Güvence bedeli iadesi için kendi adınıza vadesiz bir hesabınız bulunmalıdır.

Enerjisa "online hizmeler" bölümünden buradaki tüm işlemleri ve daha fazlasını İnternet üzerinden yapmak için tıklayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder