15.12.18

Ve 21. Yüzyılın pazarlamacıları, müşterilerinin yeni bir ürünü tüketmeleri için içeriği farklılaştırıyor. Sonuç? ScribbleLive tarafından hazırlanan yeni raporda öne sürüldüğü gibi , giderek daha fazla marka, reklamlarla ilgili olarak içerik konusunda ciddileşiyor . Başka bir deyişle, e-ticaretteki içerik artık değişiyor. Ancak içerik ve e-ticaret söz konusu olduğunda, bu ikisinin daha önceleri birbirinden tamamen ayrı olduğu görülüyor. Evet, “içerik pazarlaması” nın bir trend haline gelmesinden önce bile ürünlere eşlik eden hikayeler vardı, ama gerçek şu ki, bu hikayeler asla alışveriş sürecine tamamen entegre değildi. Ve tam tersi - ürünler de hikaye anlatımı sürecine asla tam olarak entegre olmamıştı. Bununla birlikte, içerikler kullanıma sunulduğunda işler önemli ölçüde değişti.

SHOPPABLE CONTENT NEDİR?

Basit bir ifadeyle, atlanabilir içerik , doğrudan satın alma fırsatı sunan ve tüketicilerin ürünleri doğrudan görüntülediklerinde sepete ekleyebilmelerine veya bir ürüne götürülmesine olanak tanıyan her tür içeriktir (ör. Videolar, makaleler, resimler, vb.). Alışverişe konu olan içeriğin ana fikri, içeriğin okuyucuların kalbinde yarattığı anlık satın alma isteğini tatmin etmektir. Örneğin, bir dergiyi okurken, parlak sayfalarında güzel şeyler giyen muhteşem modellerle bakarken ve “Hey! Bunu istiyorum! ”- ve bu konuda hiçbir şey yapamam diyorduk. Geleneksel içerik formatları, kaprisli arzuları tatmin edemez. Bu örnek ticari bir bakış açısıyla, satış hedeflerini tamamen gözden kaçırmanın harika bir örneğidir. Dijital dergilerde veya bloglarda bile, içerikten ticarete uzun bir zaman geçebilir: okuyucu, ilgi duyduğu bir ürünü gerçekten satın almak için birkaç adım atmak zorundadır. Ancak, içerik anında alışveriş yapılabilirse Satın alma hunisi basitleştirilir, “alışveriş kuyruğu” basitçe ortadan kalkar. Tek yapmanız gereken, müşterinin tıklaması, ürünü alışveriş sepetine eklemesi ve makaleyi okumaya devam etmesidir. Ama, biraz daha ileriye bakalım. Mesele şu ki, içerik pazarlaması artık saf içerikle ilgili değil. Daha önce olduğu gibi, insanlar bunun dışında ek bir değer almak isterler (yani, eğitim, duygu vb.), Ama tüketiciler de bir satın alma taahhüdü yapmadan önce eğlenmek ve etkileşime geçmek isterler. Bu nedenle, içerik daha önce hiç olmadığı kadar etkileşimli hale geldi. Neden Gif'ler çok popüler, neden videolar içerik dünyasını ele alıyor ve içeriğin kendisi hızla süratli bir biçim alıyor. DemandGen raporuna göre , alıcıların% 91'i talep üzerine erişilebilen etkileşimli, görsel içeriği tercih ediyor . Dahası, insanlar aslında editörlerin, yayıncıların ve blog yazarlarının web sitelerinde okuduklarını nereden almaları gerektiğini kendilerine söylemelerini bekler - bu nedenle okuyucuya faydası olduğu sürece içerikle, ticaret arasındaki çizgiyi aşmak gibi bir yanlışlık yoktur. Tam olarak, içeriğinizin bütünlüğü ve şeffaflığı meselesi, daha önce hiç olmadığı kadar önemli bir hale geldi. Shoppable içerik, demokratik açık bir pazar yarattı, bu yüzden kendinize sadık kalmak ve okuyucularınıza karşı dürüst olmak esastır.

SHOPPABLE İÇERİK TÜRLERİ

Her ne kadar atlanabilir içerikler oldukça yeni bir trend olsa da, e-ticaret endüstrisinin neredeyse her yerinde onu görebiliyorsunuz. Örneğin, Net-A-Porter'ı ele alalım. İçerik pazarlamasını bu şekilde benimseyen ilk lüks, büyük e-perakendeci. Çok uzun zaman önce, kadınlar için The Edit (Kadın) ve The Journal (Erkekler) için iki dijital dergi oluşturdular. Diğer tüm moda dergileri gibi görünüyorlar, istisnai olarak tüm moda parçalarının doğrudan ulaşılabileceği şekilde düzenlemeler yaptılar.. Böylece, tek bir tıklama ile, okuyucu ilgili ürün sayfasına yönlendiriliyor. Başka bir yaklaşım, belki de biraz daha zarif olan, shoppability özelliğini, okuma deneyimini kesintiye uğratmayacak kadar sorunsuz entegre etmektir. İnsanlar içeriğe ilgi duyabilir, alışveriş sepetine parçalar ekleyebilir ve okumaya devam edebilir, hikayenin sonuna gelebilir. Tıklama, tüketicilerde ilhama dayanıyorsa, içeriğin geri kalan kısmı, en sonunda satın alma işlemiyle sonuçlanacak nihai bir teşvik sunar. Uluslararası bir mayo markası olan Speedo , teorinin pratikte nasıl işlediğinin mükemmel bir örneği olarak hizmet edebilir. Sarhoş olmanın zararları, sporcularla yapılan röportajlar, yüzmenin faydaları hakkında ilham verici makaleler, ve daha fazlası (yaklaşık 1000 kelime) ve ilgili ürünlerin makalelere akıcı bir şekilde müdahale etmeyecek şekilde entegre edilmesi gibi içerik parçalarının oluşturulmasında yatmaktadır. Speedo Heykel 2 Bazı markalar bir adım daha ileriye götürüyor ve etkileşimli shoppable videolar oluşturuyor . Ünlü İngiliz mağazası Ted Baker gibi . Noel  kampanyası için video da tüketicilerin, ekrana tıklamalarını ve hemen satın almalarını sağlayan bir video oluşturdular. Not:Videoyu Youtube dan koymuştum daha sonra Ted Baker tarafı Linkedin üzerinden bana ulaştılar ve videonun etkileşimli versiyonu siteme yerleştirecek şekilde benimle paylaştılar. (işte Marka Böyle Olunur Dedirten Bir Örnek.)
  Diğer markalar, web sayfalarında muhteşem, ilgi uyandıran görüntüler gösteren iç tasarım markası One Kings Lane gibi, fotoğrafçılığın gücünü kullanıyor . Bu resimlere bakarsanız, ilham alırsınız, tıklarsınız ve alışveriş yapmaya hazırsınız. Bundan daha basit olamaz. Bir Kings Lane Ve şu anda sadece “shoppability” testinden geçen makaleler, videolar ve fotoğraflar değil: Sosyal medya, satın alınabilir pimleri ve shoppable Insta'ları ile birlikte, aynı zamanda da etiketlendiğini açıkça gösteriyor. Shoppable trendini markalar ve e-ticaret siteleri kucaklamalı. Geleneksel içerik pazarlaması artık yeterli değil. Tabii ki, ufukta aniden ortaya çıkan yeni bir trend olmadıkça - daha fazla etkileşimli ve paylaşılabilir içerikten daha ilgi çekici bir şey yok. Kaynak: www.olapic.com Kaynak: hayaletmek.com

0 yorum:

Yorum Gönder