6.6.14

Fargo

                           

Fargo, senaryosu, yapımı ve yönetimi Coen Kardeşler'e ait, 1996 yapımı ABD'li sinema filmi.

69. Akademi Ödülleri'nde Fargo iki Oscar kazandı: En İyi Özgün Senaryo Ödülü ve En iyi Kadın Oyuncu Ödülü (Frances McDormand). Film ayrıca BAFTA Ödülü (David Lean Yönetmenlik Ödülü - Joel Coen) ve 1996 Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ödülü de dahil olmak üzere pek çok uluslararası ödül kazandı.






Çok basit duran bir hikayesi varken görkemli hale gelebilen bir suç filmidir.


Şimdilerde ise Fargo dizi seyirciyle buluşmuş durumda pilot bölümüyle seyirciyi kendisine bağlayan fargo bazı noktalarda filme benzese de senaryonun bir kısmının değiştiği karakterlerin özelliklerinin değiştiği aşikar Fargo filmini asıl önemli kılan insanların sıradan oluşuydu ancak dizi'de Loren Malvo adlı karakter standart insan tipinin çok uzağında her şeyi başarabilen bir karakter olmuş. sade bir vücut dili olan, basit sorulara basit cevaplar isteyen  ama o cevaplara göre beklenmedik kapılar açan bir adam. hem de hiç beklenmedik...

Diğer adamımız Lester'sa üst üste gelen olaylar zincirinden sonra Loren Malvo ile tanışır ve pısırık insan tipinden  özgüven sahibi bir insana dönüşür tabi bu dönüşüm sürecinin başında karısını çekiçle öldürüp ardından özür dilemesi cinayet suçunu kardeşinin üstüne atması etkili olmuştur.

lester aslında breaking bad deki walter white karakterinin bir kopyası denebilir zaten dizide de bir breaking bad havası seziliyor.Lester önce insanları kendisine acındırıyor sonra yaptıklarıyla hayran bırakan bir karakter olmuş.

Dizi henüz ilk sezonunu bile tamamlamış değil ama beklediği ilgiyi görmüş durumda.









0 yorum:

Yorum Gönder